Poznaj ofertę edukacyjną Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego
Tu zdobędziesz zawód, który w przyszłości da ci satysfakcjonującą pracę.
Kształcimy w obszarze związanym z hotelarstwem i gastronomią. Masz w czym wybierać, a to ważne, gdyż "zawód przyszłości" ma ci zapewnić pracę, w której będziesz spędzać 1/3 czasu "dorosłego" życia, a więc szkołę wybieraj zgodnie ze swoimi zainteresowaniami i predyspozycjami. W ZSPS zawód możesz zdobyć w Technikum Przemysłu Spożywczego: technik hotelarstwa, technik przetwórstwa mleczarskiego, technik technologii żywności (klasa patronacka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu), technik żywienia i usług gastronomicznych (klasa patronacka Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu) i w Branżowej Szkole I stopnia: cukiernik, kucharz, piekarz, przetwórca mięsa. Postaw na szkołę, w której poczujesz się naprawdę dobrze - szkołę, która będzie odpowiadała twoim potrzebom i pomoże ci rozwinąć skrzydła. ZSPS to miejsce dla osób lubiących przygody ze sztuką kulinarną, zainteresowanych zdrowym odżywianiem i modą na "świadome gotowanie". Jeśli lubisz ludzi, chętnie uczysz się języków obcych, z przyjemnością obsługujesz gości, to w ZSPS z pewnością zdobędziesz zawód i szansę na pracę w dynamicznie rozwijającej się branży hotelarskiej bądź gastronomicznej.
Żyjemy w czasach niepewnych, warto więc zdobyć porządny zawód, żeby sprostać wymaganiom rynku pracy. My uczymy konkretów. ZSPS to szkoła, która ma smak sukcesu. Oferujemy to, co najlepsze: profesjonalną kadrę nauczycielską, nowoczesne pracownie i laboratoria, liczne koła zainteresowań, atmosferę życzliwości i współpracy. Teraz twój ruch! Po więcej informacji zapraszamy na stronę zsps.poznan.pl
Autorka: Marta Grabowska-Kaźmierczak, ZSPS w Poznaniu